Social shift

Een onmisbare leidraad bij het bepalen van je content strategie is het See-Think-Do-Care-model van Google

down-arrow

Het is belangrijk om op het juiste moment in de ‘klantreis’ met de juiste content aanwezig te zijn. Bekijk in dit artikel hoe je dit kan toepassen in jouw bedrijf.

 

Een onmisbare leidraad bij het bepalen van je content strategie is het See-Think-Do-Care-model van Google (zie het schema hieronder). Dat model bestaat uit vier fases. In de See-fase kijkt je prospect nog redelijk ongedwongen om zich heen. Hij heeft misschien wel een behoefte, maar die speelt zeker nog geen grote rol. Dit is de fase waarin je het liefst al bij hem in beeld bent, zodat hij je al ‘kent’ voordat de meer beslissende fases aanbreken. Klik op de blauwe knop om de andere fases te bekijken en voor een template die kan helpen om rekening te houden bij het bedenken van je content.

 

In de See-fase kijkt je prospect nog redelijk ongedwongen om zich heen. Hij heeft misschien wel een behoefte, maar die speelt zeker nog geen grote rol. Dit is de fase waarin je het liefst al bij hem in beeld bent, zodat hij je al ‘kent’ voordat de meer beslissende fases aanbreken. In de Think-fase voelt je prospect ergens ‘pain’ of is hij uit op ‘gain’, en denkt hij na over een mogelijke oplossing. Dan wil je natuurlijk met jouw oplossing in beeld zijn. In de Do-fase is de prospect bereid om te handelen: hij wil de oplossing voor zijn pain of gain hebben en wordt – als je het goed aanpakt – klant! In de Care-fase is de klant vooral iemand die van zijn aankoop wil genieten en mogelijk opnieuw bij je gaat kopen. Idealiter weet je hem er ook toe te bewegen om je bij anderen aan te bevelen.

 

Dit model werkt op exact dezelfde manier bij het werven van nieuwe kandidaten.

Vervang dan ‘klant’ door ‘medewerker’ en ‘kopen’ door ‘solliciteren’.

 

Het template ‘Contentstrategie’  helpt je om met die verschillende fases rekening te houden bij het bedenken van je content. Een prospect die in de Think-fase zit, spreek je immers met andere content of een andere tone of voice aan dan een klant die in de Care-fase zit. Denk bij de Think-fase bijvoorbeeld aan een white paper dat overzicht biedt en in de Care-fase aan een blog met verrassende toepassingen van een product. Nou is het natuurlijk wel zo dat elke prospect zijn of haar klantreis (of zoektocht naar een baan) op een heel ander moment begint. Je kunt dus niet zeggen: in het najaar gaan we ons op de See-fase richten, in de winter op de Think-fase. Maar het omdraaien kan wel: je kunt je voor elke doelgroep in elke fase afvragen of ze de juiste content tegenkomen als ze je volgen (via social media en op je website). Overigens is het via marketing automation wel degelijk mogelijk om elke klant in de juiste fase de juiste content voor te schotelen.

See-think-do-care Model Google

 

 

You may also like

Merkwaarde verhogen door het ...
on juni 3, 2019

Schivinski en Dabrowski deden onderzoek naar de invloed van social media op de merkattitude en de ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Social shift inzetten voor ...
on juni 3, 2019

Om de toegevoegde waarde van de Social Shift binnen recruitment te behandelen is het verstandig om ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Hoe bepaal ik mijn doelgroep?
on juni 3, 2019

Wist jij dat je op 16.000 kenmerken kan targetten om jouw doelgroep te bereiken? Vaak bestaat ‘de ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Het effect van paid content ...
on juni 3, 2019

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting* Uit ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Even voorstellen: de social shift
on juni 3, 2019

Wist je dat een bericht op jouw bedrijvenpagina steeds minder bereik genereert door de algoritmes ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Waarom is een contentstrategie zo ...
on juni 3, 2019

Hoe zet je social media als organisatie strategisch zodat deze concreet bijdraagt aan je online ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp