Social media

Het effect van paid content (campagnes)

down-arrow

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting*

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat retargeting ervoor kan zorgen dat de zoekresultaten naar uw bedrijf gigantisch kunnen stijgen. Wil jij meer weten over campagnes inclusief retargeting? Klik dan op die blauwe blokje en lees meer.

(https://www.business2community.com/infographics/8-cool-facts-retargeting-must-know-infographic-01346776 Bron)

 516745-PJCSLP-341Het draaien van campagnes is misschien wel de meest onderschatte én overschatte stap in het Social Shift-proces. Laten we bij het meest onderschatte beginnen. Want advertenties inkopen bij de social media-platforms, dat kan toch iedereen? Een kwestie van budget erin pompen en daar is je bereik, toch? Niet helemaal. Het vraagt namelijk heel wat vlieguren om te weten welke stappen je met welk budget moet zetten voor welk bereik. Het is een beetje als handelen op de beurs: het principe heb je zo door, maar dat betekent nog niet dat je er ook resultaten mee boekt.

 

Warme en koude content.

Van de andere kant moet je campagnes ook niet overschatten. Want hoe goed je specialist ook is, met alleen betaalde campagnes behaal je nog steeds niet altijd goede resultaten. Daarvoor is echt die onderstroom van earned media nodig. Maak de markt eerst ‘warm’ met authentieke content op je earned media-kanalen, dan is je kans op succes met je campagnes significant groter. Die ‘warmte’ kun je overigens ook in je campagnes blazen.

Veel mensen verwarren het voeren van campagnes met het plaatsen van oninteressante advertenties waar niemand op zit te wachten. Maar een ‘advertentie’ kan ook een gesponsord bericht met super waardevolle content zijn. Ook voor je betaalde berichten geldt: hoe authentieker de content, des te groter de conversie.

 

Retargeting

Een slimmigheidje dat je in je campagnes kunt toepassen, is het plaatsen van specifieke pixels op je landingspagina’s. Met deze pixels vang je als het ware de gegevens van de bezoekers, zodat je hen later kunt benaderen (het zogenaamde ‘retargeten’). Ach, je kent het wel: je hebt online naar een bepaald product gekeken, waarna je nog dagen wordt achtervolgd door advertenties met dat product. Dat kan hoogst irritant zijn (bijvoorbeeld als je alleen maar platte aanbiedingen krijgt), maar ook bijna als een service aanvoelen (bijvoorbeeld als je een informatief artikel aangereikt krijgt dat je helpt om een keuze te maken).

 

Earned media en remarketing

Met diezelfde pixels kun je bovendien het bereik binnen je doelgroep heel gericht uitbreiden. Je kunt er immers de gegevens mee verzamelen van de mensen die via earned media je website bezoeken. Met die gegevens kun je heel eenvoudig een zogenaamd ‘lookalike’-bestand opbouwen. In simpel Nederlands: op basis van de gegevens van al die (relevante!) bezoekers stel je een profiel op dat je gebruikt als target voor je nieuwe campagnes. Dat is een stuk gerichter dan ‘in het wilde weg’ adverteren natuurlijk.

 

 

You may also like

Social shift als vertrekpunt van ...
on augustus 2, 2019

Social media gaan een centrale rol spelen in zowel interne als externe communicatie. Wij geloven ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Apostle als employer brand
on augustus 1, 2019

Werken bij Apostle: what’s in it for you?   Lijkt werken bij Apostle je wel wat? Terecht! 😊 Je ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Social Shift: medewerkers werven ...
on juli 17, 2019

Ik herhaal het uit den treure, maar de rol van je medewerkers is cruciaal bij de Social Shift. De ...

commentIcon 0 Comments
Marijn van Puijenbroek
Het effect van paid content ...
on juni 3, 2019

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting* Uit ...

commentIcon 0 Comments
Marijn van Puijenbroek
Social shift
on oktober 23, 2019

Kanteling in denken  Waarom is de Social shift ontstaan? De allerhoogste vorm van communicatie is ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Wat is social sales?
on juni 3, 2019

Een echte salesprofessional wil maar één ding: scoren. De Social Shift is daar een uitstekend ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp