Social media

Het effect van paid content (campagnes) 2.13

down-arrow

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting*

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat retargeting ervoor kan zorgen dat de zoekresultaten naar uw bedrijf gigantisch kunnen stijgen. Wil jij meer weten over campagnes inclusief retargeting? Klik dan op die blauwe blokje en lees meer.

(https://www.business2community.com/infographics/8-cool-facts-retargeting-must-know-infographic-01346776 Bron)

 516745-PJCSLP-341Het draaien van campagnes is misschien wel de meest onderschatte én overschatte stap in het Social Shift-proces. Laten we bij het meest onderschatte beginnen. Want advertenties inkopen bij de social media-platforms, dat kan toch iedereen? Een kwestie van budget erin pompen en daar is je bereik, toch? Niet helemaal. Het vraagt namelijk heel wat vlieguren om te weten welke stappen je met welk budget moet zetten voor welk bereik. Het is een beetje als handelen op de beurs: het principe heb je zo door, maar dat betekent nog niet dat je er ook resultaten mee boekt.

 

Warme en koude content.

Van de andere kant moet je campagnes ook niet overschatten. Want hoe goed je specialist ook is, met alleen betaalde campagnes behaal je nog steeds niet altijd goede resultaten. Daarvoor is echt die onderstroom van earned media nodig. Maak de markt eerst ‘warm’ met authentieke content op je earned media-kanalen, dan is je kans op succes met je campagnes significant groter. Die ‘warmte’ kun je overigens ook in je campagnes blazen.

Veel mensen verwarren het voeren van campagnes met het plaatsen van oninteressante advertenties waar niemand op zit te wachten. Maar een ‘advertentie’ kan ook een gesponsord bericht met super waardevolle content zijn. Ook voor je betaalde berichten geldt: hoe authentieker de content, des te groter de conversie.

 

Retargeting

Een slimmigheidje dat je in je campagnes kunt toepassen, is het plaatsen van specifieke pixels op je landingspagina’s. Met deze pixels vang je als het ware de gegevens van de bezoekers, zodat je hen later kunt benaderen (het zogenaamde ‘retargeten’). Ach, je kent het wel: je hebt online naar een bepaald product gekeken, waarna je nog dagen wordt achtervolgd door advertenties met dat product. Dat kan hoogst irritant zijn (bijvoorbeeld als je alleen maar platte aanbiedingen krijgt), maar ook bijna als een service aanvoelen (bijvoorbeeld als je een informatief artikel aangereikt krijgt dat je helpt om een keuze te maken).

 

Earned media en remarketing

Met diezelfde pixels kun je bovendien het bereik binnen je doelgroep heel gericht uitbreiden. Je kunt er immers de gegevens mee verzamelen van de mensen die via earned media je website bezoeken. Met die gegevens kun je heel eenvoudig een zogenaamd ‘lookalike’-bestand opbouwen. In simpel Nederlands: op basis van de gegevens van al die (relevante!) bezoekers stel je een profiel op dat je gebruikt als target voor je nieuwe campagnes. Dat is een stuk gerichter dan ‘in het wilde weg’ adverteren natuurlijk.

 

 

You may also like

Merkwaarde verhogen door het ...
on juni 3, 2019

Schivinski en Dabrowski deden onderzoek naar de invloed van social media op de merkattitude en de ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Social shift inzetten voor ...
on juni 3, 2019

Om de toegevoegde waarde van de Social Shift binnen recruitment te behandelen is het verstandig om ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Hoe bepaal ik mijn doelgroep?
on juni 3, 2019

Wist jij dat je op 16.000 kenmerken kan targetten om jouw doelgroep te bereiken? Vaak bestaat ‘de ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Het effect van paid content ...
on juni 3, 2019

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting* Uit ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Even voorstellen: de social shift
on juni 3, 2019

Wist je dat een bericht op jouw bedrijvenpagina steeds minder bereik genereert door de algoritmes ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp
Waarom is een contentstrategie zo ...
on juni 3, 2019

Hoe zet je social media als organisatie strategisch zodat deze concreet bijdraagt aan je online ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp