Social shift

Hoe krijg ik authentieke content uit mijn organisatie?

down-arrow

De rol van je medewerkers is cruciaal bij het verkrijgen authentiek content en voor het inzetten van de Social Shift. De vraag is dan alleen welke medewerkers? Hier komen de ambassadeurs om de hoek kijken. Dit zijn medewerkers die actief gaan bijdragen aan de Social Shift en het genereren van authentieke content. Soms zijn dit alle medewerkers en soms maar een gedeelte. Het advies is om medewerkers te betrekken die veel contact met je doelgroep hebben en een gevoel voor comunnicatie hebben.

Dit zijn vaak medewerkers die dagelijks op de ‘’werkvloer aanwezig zijn, bijvoorbeeld de verkoper in de winkel, zorgverleners aan het bed of de accountmanagers in het veld. Gebruik hiervoor een mooie afspiegeling van je organisatie op het gebied van sekse, leeftijd en locatie. Hoeveel mensen dat moeten zijn bepaal je zelf. In principe kan iedereen meedoen. Wees hier wel secuur mee want de ambassadeurs zijn van groot belang voor de input van authentieke content en de output via de social media-kanalen.  Daarnaast zorgt een goede representatie voor een breed draagvlak binnen de gehele organisatie.

Wij adviseren hiervoor een structuur die komt uit de uitgeverswereld. Deze structuur deelt de ambassadeurs op in vier groepen, die ieder hun eigen rol hebben. Social Master, Social Editor, Social Creator en Social Publisher.

 


 

Social Master:

Kun je zien als projectmanager van de Social Shift. Hij of zij is er voor verantwoordelijk dat de Social Shift daadwerkelijk bijdraagt aan de strategische doelen van de organisatie. Typische taken en verantwoordelijkheden die hierbij horen zijn:

  • Eigenaar zijn van Social Shift-strategie
  • De shift organiseren en coördineren
  • Redactievergaderingen organiseren en voorzitten
  • Social Editor activeren, begeleiden en ondersteunen
  • Workshops, trainingen en redactievergaderingen organiseren en voorzitten
  • Social Editors, Creators en Publishers werven
  • De externe en interne communicatie monitoren

 

Social Editor

Social Editors zijn de aanjagers die ervoor zorgen dat er overal in de organisatie content loskomt en dat er overal in de organisatie loskomt en dat deze content daarna in de vorm van correcte berichten ook verspreid wordt. Ze stimuleren daarnaast de Social Creators om input voor berichten te leveren, stellen zelf de berichten op en zorgen ervoor dat deze berichten via de juiste Social Publishers worden gedeeld.

 

 

Social Creator

 

Social Creators zijn ambassadeurs die de content daadwerkelijk maken en bij de Social Editor aanleveren, zodat deze er publi-ceerbare berichten van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan fo-

to’s en video’s van momenten waarbij ze aanwezig zijn, maar ook aan nieuwsberichten en blogartikelen (of ruwe versies daarvan). Idealiter maakt iedere Social Creator berichten die

direct gepubliceerd kunnen worden, maar in de praktijk zien we dat een slag door de Social Editor meestal nodig is.

 

Social Publisher

Social Publishers zijn alle mensen in de organisatie (en eventueel daarbuiten) die berichten krijgen aangeboden om via hun eigen social media-kanalen met hun netwerken te delen. Dat is de kleinste taak, maar wel een taak waar het uiteindelijk alle-maal om draait. Zonder netwerken immers geen bereik! Overi-gens betekent Social Publisher zijn niet dat je altijd alles met je eigen netwerken ‘moet’ delen. Ten eerste zorgt de Social Editor

 

You may also like

Social shift als vertrekpunt van ...
on augustus 2, 2019

Social media gaan een centrale rol spelen in zowel interne als externe communicatie. Wij geloven ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Apostle als employer brand
on augustus 1, 2019

Werken bij Apostle: what’s in it for you?   Lijkt werken bij Apostle je wel wat? Terecht! 😊 Je ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Social Shift: medewerkers werven ...
on juli 17, 2019

Ik herhaal het uit den treure, maar de rol van je medewerkers is cruciaal bij de Social Shift. De ...

commentIcon 0 Comments
Marijn van Puijenbroek
Het effect van paid content ...
on juni 3, 2019

Merkzoekwoorden kunnen met meer dan 1000% verhoogd worden door middel van retargeting* Uit ...

commentIcon 0 Comments
Marijn van Puijenbroek
Social shift
on september 2, 2019

Kanteling in denken  Waarom is de Social shift ontstaan? De allerhoogste vorm van communicatie is ...

commentIcon 0 Comments
Koen Jordaans
Wat is social sales?
on juni 3, 2019

Een echte salesprofessional wil maar één ding: scoren. De Social Shift is daar een uitstekend ...

commentIcon 0 Comments
Chris Stomp